Live på bio – Carmen

Visas fredag 25 januari kl. 19.00, Live från Kungliga Operan, Stockholm

Pris: 300 kr

Äntligen ska vi direktsända den underbara Carmen från Kungliga Operan, exklusivt till våra biografer. 25 januari har du chans att se den live på din biograf.

Johanna Garpe, som bland annat satt upp den kritikerrosade Karmelitsystrarna, är tillbaka på Kungliga Operan. Denna gång med en ny uppsättning av Carmen – en av världens mest älskade operor och alltid efterlängtad på repertoaren.

Garpe har regisserat både för opera, teater och tv, alltid med en tydlig samtidstolkning. För kostym står Nina Sandström, som bland annat har skapat kostymerna till Karmelitsystrarna och Medea på Kungliga Operan och Fanny och Alexander på Dramaten.

Carmen säger att hon vill vara fri. Att hon har rätt att älska vem hon vill. Men i vägen för hennes frihet ställer sig José.

Georges Bizets klassiska opera från 1875 utspelar sig denna gång i en vardag som vi kan känna igen; i en konfektionsfabrik för billiga souvenirer, där manlighet utspelas i kampsportsarenan.

En dag kastar den upproriska fabriksarbeterskan Carmen en blick på den unge förmannen José. Det är upptakten till en berättelse om passion, svartsjuka och död.

Musik: Georges Bizet
Text: Henri Meilhac & Ludovic Halévy
Regi: Johanna Garpe
Scenograf: Per A. Jonsson
Kostym och mask: Nina Sandström
Ljus: Erik Berglund
Koreograf: Roger Lybeck
Dramaturg: Katarina Aronsson
I rollerna: Miriam Treichl, Daniel Johansson, Alessio Cacciamani, Magdalena Risberg, Johan Edholm, Håkan Ekenäs