Live på bio: Den flygande holländaren

Livesänds 14 mars kl. 18.00, Metropolitan, New York

Vi öppnar 1 timme innan föreställningen börjar 

Biljettpris: 300 kr

Till paus går det bra att beställa fika, räksmörgås mm i vår servering. 


OBS! Evgeny Nikitin ersätter Bryn Terfel
Evgeny Nikitin sjunger alltså rollen som holländaren, som dömts att irra över haven i all evighet, istället för sir Bryn Terfel som oturligt nog brutit vristen. Den 47-årige ryssen Evgeny Nikitin har tidigare gjort ett antal Wagneroperor på Metropolitan och senast setts som Scarpia i Puccinis Tosca i en nyårsgala på den anrika operahuset.

Richard Wagners episka klassiker livesänds från Met med Evgeny Nikitin (ersätter Bryn Terfel) i huvudrollen. 14 mars kan du se den på Folkets Hus och Parkers biografer i hela Sverige.

François Girard gjorde succé med sin blodiga version av Wagners Parsifal på Met. Nu tar han sig an en annan Wagner-klassiker. Evgeny Nikitin sjunger alltså rollen som holländaren, som dömts att irra över haven i all evighet, istället för sir Bryn Terfel som oturligt nog brutit vristen. Den 47-årige ryssen Evgeny Nikitin har tidigare gjort ett antal Wagneroperor på Metropolitan och senast setts som Scarpia i Puccinis Tosca i en nyårsgala på den anrika operahuset.

Anja Kampe är den hängivna Senta, vars kärlek kan frigöra honom. Hon är besatt av ett porträtt av den legendariske sjömannen. Därför förvandlas Mets scen till en kolossal oljemålning. Franz-Josef Selig är Sentas far Daland, Sergej Skorokhodov är jägaren Erik, David Portillo är Rorsman och Mihoko Fujimura är Sentas sköterska Mary.

SVENSK TEXT!

Speltid: 
Dirigent: Valerij Gergiev
Regi: François Girard
I rollerna: Evgeny Nikitin (ersätter Bryn Terfell), Anja Kampe, Mihoko Fujimura, Sergej Skorokhodov, David Portillo, Franz-Josef Selig