Inställda operor pga Corona-viruset

Metropolitan har valt att ställa in resten av säsongen pga Corona-viruset.

I och med detta kommer vi inte visa Tosca (11 april) samt Maria Stuarda (9 maj).

Om ni redan köpt biljetter till någon av operorna via VisitDalarna kontakta oss så löser vi det.

Tyvärr fick operasäsongen en abrupt slut. Men vi siktar framåt och räknar med en ny trevlig säsong till hösten 2020.


Här är Metropolitans officiella uttalande:

På grund av Corona-viruset har Metropolitan-operan idag beslutat att man ställer in de två sista direktsändningarna på bio i vår, liksom samtliga föreställningar på scen resten av säsongen, som slutar 9 maj 2020.

– Detta är ett förfärligt beslut, men i detta läge fanns inget annat för oss att göra. Vi tackar vår lojala publik, och gör vårt bästa för att stötta vår personal under denna mycket svåra tid. Vi ser fram emot att få återförenas med er alla i höst till den nya säsongen, säger Mets chef Peter Gelb.

Mets fackanslutna heltidsanställda har erbjudits lön t o m mars månads slut, med sjukförsäkring gällande under hela krisen. De mer högavlönade medarbetarna i den administrativa staben på företaget går ner i lön, och Peter Gelb själv avstår sin lön helt och hållet.

En nödkampanj för att få in finansiering dras igång för att hantera den stora förlusten med förlorade biljettintäkter och andra intäkter, på grund av inställda föreställningar och biografsändningar.

– Pengarna vi arbetar med att få in ska användas för att hjälpa till att säkerställa operahusets återkomst, så att våra artister återigen kan uppträda i vårt hus, säger Peter Gelb.

Met fortsätter att på sin hemsida gratis streama operarepriser ur sitt arkiv av tidigare livesändningar på bio. Programmet för ”Nightly Met Opera Streams” uppdateras varje vecka på Mets hemsida.

– Hela nästa vecka blir det Wagner-operor, med passande teman kring förstörelse och upprättelse, avslutar Peter Gelb.