Imorgon åker jag – Huomenna minä lähden

Nyskriven musikal om en ung finländska i det glada 20-talets Amerika – Imorgon åker jag – Huomenna minä lähden.

Visas lördag 25 februari kl. 15.00

Inspelad liveföreställning från Kuopio Stadsteater.

Arrangör Säters kommuns kulturenhet, Folkets Hus Säter och Riksteatern 

 

Biljettpris: 185/145

Biljetter kan förköpas via:

https://www.nortic.se/dagny/show/168499

 


I likhet med tusentals andra på 1920-talet tar unga Hilda, från Finlands inland, båten över till Amerika för att söka lyckan. Den lilla finska kolonin är beredd på uppoffringar och på att ställa upp för varandra, men vissa sätter också krokben för varandra och handlar i eget intresse.

Hilda är en av dem som uppskattar att arbeta hårt, något som snabbt ger resultat, men också väcker avundsjuka hos omgivningen. Vi får följa Hildas liv i sprudlande glädje och genom hjärtskärande vacker kärlek. Men är äkta amerikansk lycka för mycket begärt för någon som Hilda? Förändras människan när miljön förändras – är det så att inte ens Hilda är samma person längre sedan hon steg i land med sitt lätta bagage, där på kajen i Amerika?

Livesändningen är ett samarbete mellan Kuopio Stadsteater, Riksteatern och Folkets Hus och Parker.