Opera: Dead Man Walking

Livesänds lördag 21 oktober 2023 kl. 19.00

Metropolitan, New York

Speltid: Ca 3h och 14 min inkl. 1 paus 

Biljettpris: 300 kr

Biljetter kan köpas på plats eller förköpas här: https://www.tickster.com/sv/events/by/57775z43gv88xrk/folkets-hus-sater

 

Cafeterian öppen. Vi öppnar 1h innan föreställningen börjar.


Dead Man Walking bygger på syster Helen Prejeans memoarer, som handlar om hennes kamp för en dömd mördares själ. Det dramatiska ämnet passar perfekt till Heggies gripande musik och ett libretto av Tony- och Emmy-pristagaren Terrence McNally. Historien blev kanske mest känd som film 1995 med Sean Penn och Susan Sarandon i huvudrollerna. Sedan operans premiär år 2000 har den blivit den mest spelade samtida operan i världen.

Metropolitans dirigent Yannick Nézet-Séguin intar podiet med Grammy-belönade mezzosopranen Joyce DiDonato i huvudrollen som syster Helen. I rollistan finns också Ryan McKinny som den dödsdömde fången Joseph De Rocher, sopranen Latonia Moore som syster Rose och mezzosopranen Susan Graham som De Rochers mor. Kul att veta är att Susan Graham gjorde rollen som syster Helen vid operans ur-premiär för 23 år sedan.


PRODUKTION: Ivo van Hove

DIRIGENT: Yannick Nézet-Séguin

LIBRETTO: Terrence McNally

SCENOGRAFI OCH LJUSDESIGN: Jan Versweyveld

KOSTYM: An D’Huys

PROJEKTIONSDESIGN: Christopher Ash

LJUDDESIGN: Tom Gibbons

SPRÅK: Engelska, textas på svenska!

 

I ROLLERNA: Latonia Moore (Syster Rose), Joyce DiDonato (Syster Helen Prejean), Susan Graham (Mrs. Patrick De Rocher), Ryan McKinny (Joseph De Rocher)