Macken- En film om två bröder och en mack

Visas torsdag 21 juli kl. 17.00

Biljettpris: 80 kr

Speltid:


Galenskaparnas och After Shaves tredje långfilm är en uppföljare till tv-serien Macken. Förutom­ gänget dyker många kända ansikten upp i filmen, bland andra Hans Alfredson, Laila Westersund, Sven Melander och Magnus Härenstam.

Roy och Roger semesterstänger macken, lämnar Vägverkets byråkrater och den beige kunden och åker ut i världen för att leta efter sin pappa. Med Roys vinröda Volvo Duett utvecklar det sig till en roadmovie och till slut – efter diverse komplikationer och en omväg till Köpenhamn – hittar de en krocketspelande far som blir så rörd att han brister ut i sång och dans och gifter om sig med brödernas mamma och livet är gôtt å leva.

 

KURIOSA
  • I filmen visades Roy’s & Roger’s Bilservice upp från utsidan för första gången. Exteriörbilderna filmades vid en nedlagd verkstad i Bitterna på Västgötaslätten.
  • Interiören till macken byggdes upp i SF:s studio i Stockholm och en del av rekvisitan från både tv-serien Macken (1986) och sketchen i nummerrevyn Träsmak (1983) återanvändes.
  • Låten Gôtt å leva låg på Svensktoppen i elva veckor, som bäst på plats fyra.

 

Biopremiär: 3 januari 2020
Gammal Biopremiär: 21 december 1990
Biopublik: 796 858
Medverkande: Galenskaparna, After Shave, Sven Melander, Håkan Johannesson, Laila Wester­sund, Magnus Härenstam, Charlott Strandberg, Hans Alfredson, Gösta Krantz, Monica­ Dominique, Tintin Anderzon m fl.

BOKA BILJETTER